Saltar apartados

Institut Interuniversitari de Geografia

Concurs fotografia Guanyadors
Revista digital consorseguros 09

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

21/01/2019
Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals - Taller

Els pròxims dies 4 i 5 de febrer se celebrarà el taller "Introducció a la modelació hidràulica 2D amb IBER", impartit per Ernest Blade i Castellet i Hans Sánchez Tueros, de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Lloc: Aula IU/Cartoteca (Edifici Instituts Universitaris - Universitat d'Alacant)

L'entrada és lliure, fins a completar aforament màxim de 25 places.
S'expedirà certificat d'assistència per 12 hores.

Es requereix inscripció prèvia.

11/01/2019
RESULTAT CONCURS DE FOTOGRAFIA "CLIMES I PAISATGES D'ALACANT"

Després de la votació realitzada en la xarxa social Facebook de l'Institut Interuniversitari de Geografia, finalment podem anunciar les 3 fotografies que han obtingut el major nombre de vots.
Nostra major enhorabona als guanyadors!

A la resta de participants, moltíssimes gràcies per participar i presentar les vostres fotos. El nivell en aquesta primera edició ha sigut molt alt.

Els em agrada o reaccions posteriors al 30 de desembre de 2018 no computen.

08/01/2019
Fundación Botín: Premi al talent en la gestió sostenible de l'aigua

Dr. Andrés Díez Herrero, Investigador Científic de l'IGME, professor col·laborador del nostre màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals i Col·laborador Honorífic de l'Institut Interuniversitari de Geografia, ha sigut guardonat per la Fundació Botí amb el Premi al Talent en la gestió sostenible de l'aigua. Nostra més sincera enhorabona.

Enllaç a la notícia.

20/12/2018
Revista Investigaciones Geográficas núm. 70

"Investigaciones Geográficas" acaba de publicar su últim número, el 70, corresponent al segon semestre de 2018, ja es pot consultar en accés totalment obert, en https://www.investigacionesgeograficas.com/issue/view/2018-n70

Jorge Olcina Cantos i Clotilde Esclapez Selva
Secretaris d'Edición d'Investigaciones Geográficas

11/12/2018
12ª Reunió del World Forum of Catastrophe Programmes a Madrid

S'ha publicat el novè nombre de la revista digital "Consorseguros" (Tardor 2018).

Pot consultar-ho en: www.consorsegurosdigital.com

05/12/2018
I Trobada de Centres d'Investigació de l'Aigua en Espanya

El passat 23 de novembre va tenir lloc la I Trobada de Centres d'Investigació de l'Aigua en Espanya, organitzada per l'Institut de Recerca de l'Aigua, de la Universitat de Barcelona. L’Institut Interuniversitari de Geografia va assistir a aquesta primera trobada mitjançant la representació de la investigadora María F. Zaragoza Martí.

03/12/2018
El grup de recerca Aigua i Territori i l'Institut Interuniversitari de Geografia desenvoluparan el projecte europeu SIMTWIST, finançat pel programa Water JPI 2018

La convocatòria del programa Water Joint Programming Initiative (JPI) per a l'any 2018, Closing the water cycle gap, ha seleccionat el projecte SIMTWIST (Simulating tourism water consumption with stakeholders), en el qual participa com a soci el grup de recerca Aigua i Territori, vinculat a l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant. El projecte SIMTWIST és coordinat pel grup de recerca Environmental Systems Analysis de la Wageningen University (Holanda). El tercer soci del consorci europeu és el Department of Civil, Chemical, Environmental, and Materials Engineering, de la University of Bologna (Itàlia).

22/11/2018
World Championship 2018

La geògrafa Sandra Ricart, investigadora del grup de recerca Aigua i Territori, vinculat al Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d’Alacant, ha estat reconeguda amb el premi World Championship 2018 dins la secció Earth Sciences (Irrigation). Amb aquesta distinció, la IASR reconeix a la Dra. Sandra Ricart entre els World’s 500 most influential experts in Applied Science 2018. Enhorabona!

16/10/2018
Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals - Conferència

Dilluns que ve 22 d'octubre, se celebrarà la conferencia “Huracà Florence: meteorologia, impactes i recuperació en Carolina del Nord”, presentada per Carolina Nieto Ferreira, de la Universitat de Carolina de l'Est.

A les 16 h, en l'aula IU/CARTOTECA de l'Edifici Instituts Universitaris (Universitat d'Alacant).

L'entrada és lliure, fins a completar l'aforament.

28/09/2018
CONFERÈNCIA INAUGURAL del Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals

El dimecres 10 d'octubre, s'inaugurarà la novena edició del Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals, curs 2018-19.

La conferència inaugural serà a càrrec de Anna Badia (Universitat Autònoma de Barcelona). El títol és "Incendis en la interfície urbana forestal: del foc com a eina de gestió al foc com a amenaça".

L'acte se celebrarà el 10 d'octubre, a les 16 h, en la Sala Multimèdia de Rectorat (0028PB005).

Entrada lliure, fins a completar aforament.

Galeria de fotos.

29/05/2017
"TRATADO DE CLIMATOLOGÍA"

Aquesta última publicació, "Tratado de Climatología", realitzada pels professors Antonio Gil Olcina i Jorge Olcina Cantos, promet convertir-se en una referència entre els manuals de climatologia. En aquesta obra es pretén analitzar, de forma rigurosa i amena, aspectes i conceptes relacionats amb la climatologia històrica, analítica i dinàmica, presentant-se d'altra banda una completa col·lecció d'il·lustracions i de conceptes i dades fins ara poc divulgats, en general desconeguts.

Adquisició en línia en el Servei de Publicacions de la Universitat d'Alacant.

18/05/2017
"ACONDICIONAMIENTO, RECTIFICACIÓN Y REGULACIÓN DEL SEGURA. Modificación de lechos, cuenca y régimen fluvial"

El professor Antonio Gil Olcina en la seua nova obra titulada "Acondicionamiento, rectificación y regulación del Segura. Modificación de lechos, cuenca y régimen fluvial", reflecteix els esforços i actuacions hidràuliques i hidrològiques de tot tipus, el vital desafiament que planteja el mitjà natural en la conca del Segura, el riu al·lòcton més intensament regulat d'Espanya, i els problemes per resoldre.

Adquisició en línia en el Servei de Publicacions de la Universitat d'Alacant.

Institut Interuniversitari de Geografia. Seu d'Alacant


Universitat d'Alacant
Edifici d'Instituts Universitaris
Apartat de Correus, 99
03080 Alacant

Tel: (+ 34) 965 90 3426

Fax: (+ 34) 965 90 9485

Facebook: https://www.facebook.com/instgeografiaua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464