Saltar apartados

Institut Interuniversitari de Geografia

master curse 2019-2020
Revista digital consorseguros 09

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

20/03/2019
Convocatòria pública d'ajuda de matrícula per a cursar el màster Planificació i Gestió de Riscos Naturals. Curs 2018-2019

Obert el termini de sol·licitud d'Ajuda de matrícula per a cursar el màster universitari en Planificació i Gestió de Riscos Naturals de la Universitat d'Alacant, curs acadèmic 2018-2019. Aquesta ajuda està contemplada en el Conveni subscrit amb el Consorcio de Compensación de Seguros.

Data fi del termini per a sol·licitar l'ajuda: dimecres, 10 d'abril de 2019

Formulari de sol·licitud: pdf

22/03/2019
Conferència de Franco Andrés Bianco

La setmana vinent s'impartirà la conferència “Les silencioses amenaces d'origen biològic i els futurs escenaris de risc. Estudi de cas de la vinculació dels factors ambientals i el botulisme del lactant” a càrrec de Franco Andrés Bianco, del Departament de Geografia de la Universitat Nacional de Cuyo (Mendoza, l'Argentina).

Lloc: Aula IU/Cartoteca (Edifici Instituts Universitaris)
Data: 26/03/2019, a les 15 h

22/03/2019
Conferència de Franco Andrés Bianco

El 26 de març s'impartirà la conferencia “Ecologia urbana i la seua vinculació amb la Biogeografia. El rol de l'arbrat urbà. Metodologia de valoració de l'estat i conservació. Similituds i asimetries en l'estudi de cas entre Alacant-Espanya i Mendoza-Argentina” a càrrec de Franco Andrés Bianco, del Departament de Geografia de la Universitat Nacional de Cuyo (Mendoza, Argentina).

Lloc: Aula 12 (Facultat de Filosofia i Lletres II)
Data: 26/03/2019, a les 9.30 h

04/03/2019
VII Trobada d'afeccionats a la meteorologia de Beniarrés

L'Ajuntament de Beniarrés, juntament amb l'Institut Interuniversitari de Geografia, organitza la VII Trobada d'Afeccionats a la Meteorologia de Beniarrés. Se celebrarà el 30 de març i està obert a totes aquelles persones que estiguen interessades. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de Francesc Mauri i Domènech.

Lloc: Centre cultural Joan Fuster. Carrer Dr. Orero, 17. 03850 Beniarrés (Alacant).
Data: 30/03/2019, 9:00-19:00 h

08/03/2019
Conferència de Juan Antonio Marco Molina

El pròxim dia 13 de març s'impartirà la conferència "L'exploració com a actitud geogràfica: descobrint els volcans de Guatemala", per Juan Antonio Marco Molina, departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física.

Lloc: Aula GE-07 (Facultat de Filosofia i Lletres II)
Data: 13/03/2019, a les 13 h

01/03/2019
TALLER DE METEOROLOGIA

El Parc Natural de La Mata-Torrevieja junt amb els companys del Projecte Mastral, l'Institut Interuniversitari de Geografia i la resta de col·laboradors, celebrarem de manera conjunta el Dia Mundial de l'Aigua i el Dia Mundial de la Meteorologia el pròxim 23 de març.

25/02/2019
Conferència de Sofia González López

El pròxim dia 1 de març s'impartirà la conferència "La cooperació internacional en l'àmbit de la protecció civil i la gestió del risc", per Sofia González López, de la Unitat de Protecció Civil de la Delegació del Govern a Múrcia.

Lloc: Aula IU/Cartoteca (Edifici Instituts Universitaris - Universitat d'Alacant)
Data: 01/03/2019, de 10 a 14 h

L'entrada és lliure, fins a completar aforament màxim de 25 places.

19/02/2019
Oberta la convocatòria de beques 2019-2020 - FUNDACIÓN CAROLINA

Sota el Patrocini de la "Fundación Repsol" i gràcies a la "Fundación Carolina", el nostre màster ofereix una de les 14 beques dirigides exclusivament a la formació de postgrau de dones d'Amèrica Llatina titulades superiors en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques).

Més informació ací.

21/01/2019
Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals - Taller

El pròxim dia 4 de febrer se celebrarà el taller "Introducció a la modelació hidràulica 2D amb IBER", impartit per Hans Sánchez Tueros, de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Lloc: Aula IU/Cartoteca (Edifici Instituts Universitaris - Universitat d'Alacant)

L'entrada és lliure, fins a completar aforament màxim de 25 places.
Es requereix inscripció prèvia.

14/01/2019
Conferència d'Ana María Camarasa Belmonte

El pròxim dia 21 gener s'impartirà la conferència “Canvis d'ús del sòl, producció de vessament i pèrdua de sòl. Sinergies i compensacions en les rambles mediterrànies”, per Ana Camarasa Belmonte, de la Universitat de València.

Lloc: Aula IU/Cartoteca (Edifici Instituts Universitaris - Universitat d'Alacant)

11/01/2019
RESULTAT CONCURS DE FOTOGRAFIA "CLIMES I PAISATGES D'ALACANT"

Després de la votació realitzada en la xarxa social Facebook de l'Institut Interuniversitari de Geografia, finalment podem anunciar les 3 fotografies que han obtingut el major nombre de vots.
Nostra major enhorabona als guanyadors!

A la resta de participants, moltíssimes gràcies per participar i presentar les vostres fotos. El nivell en aquesta primera edició ha sigut molt alt.

Els em agrada o reaccions posteriors al 30 de desembre de 2018 no computen.

08/01/2019
Fundación Botín: Premi al talent en la gestió sostenible de l'aigua

Dr. Andrés Díez Herrero, Investigador Científic de l'IGME, professor col·laborador del nostre màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals i Col·laborador Honorífic de l'Institut Interuniversitari de Geografia, ha sigut guardonat per la Fundació Botí amb el Premi al Talent en la gestió sostenible de l'aigua. Nostra més sincera enhorabona.

Enllaç a la notícia.

20/12/2018
Revista Investigaciones Geográficas núm. 70

"Investigaciones Geográficas" acaba de publicar su últim número, el 70, corresponent al segon semestre de 2018, ja es pot consultar en accés totalment obert, en https://www.investigacionesgeograficas.com/issue/view/2018-n70

Jorge Olcina Cantos i Clotilde Esclapez Selva
Secretaris d'Edición d'Investigaciones Geográficas

11/12/2018
12ª Reunió del World Forum of Catastrophe Programmes a Madrid

S'ha publicat el novè nombre de la revista digital "Consorseguros" (Tardor 2018).

Pot consultar-ho en: www.consorsegurosdigital.com

05/12/2018
I Trobada de Centres d'Investigació de l'Aigua en Espanya

El passat 23 de novembre va tenir lloc la I Trobada de Centres d'Investigació de l'Aigua en Espanya, organitzada per l'Institut de Recerca de l'Aigua, de la Universitat de Barcelona. L’Institut Interuniversitari de Geografia va assistir a aquesta primera trobada mitjançant la representació de la investigadora María F. Zaragoza Martí.

03/12/2018
El grup de recerca Aigua i Territori i l'Institut Interuniversitari de Geografia desenvoluparan el projecte europeu SIMTWIST, finançat pel programa Water JPI 2018

La convocatòria del programa Water Joint Programming Initiative (JPI) per a l'any 2018, Closing the water cycle gap, ha seleccionat el projecte SIMTWIST (Simulating tourism water consumption with stakeholders), en el qual participa com a soci el grup de recerca Aigua i Territori, vinculat a l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant. El projecte SIMTWIST és coordinat pel grup de recerca Environmental Systems Analysis de la Wageningen University (Holanda). El tercer soci del consorci europeu és el Department of Civil, Chemical, Environmental, and Materials Engineering, de la University of Bologna (Itàlia).

22/11/2018
World Championship 2018

La geògrafa Sandra Ricart, investigadora del grup de recerca Aigua i Territori, vinculat al Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d’Alacant, ha estat reconeguda amb el premi World Championship 2018 dins la secció Earth Sciences (Irrigation). Amb aquesta distinció, la IASR reconeix a la Dra. Sandra Ricart entre els World’s 500 most influential experts in Applied Science 2018. Enhorabona!

16/10/2018
Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals - Conferència

Dilluns que ve 22 d'octubre, se celebrarà la conferencia “Huracà Florence: meteorologia, impactes i recuperació en Carolina del Nord”, presentada per Carolina Nieto Ferreira, de la Universitat de Carolina de l'Est.

A les 16 h, en l'aula IU/CARTOTECA de l'Edifici Instituts Universitaris (Universitat d'Alacant).

L'entrada és lliure, fins a completar l'aforament.

28/09/2018
CONFERÈNCIA INAUGURAL del Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals

El dimecres 10 d'octubre, s'inaugurarà la novena edició del Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals, curs 2018-19.

La conferència inaugural serà a càrrec de Anna Badia (Universitat Autònoma de Barcelona). El títol és "Incendis en la interfície urbana forestal: del foc com a eina de gestió al foc com a amenaça".

L'acte se celebrarà el 10 d'octubre, a les 16 h, en la Sala Multimèdia de Rectorat (0028PB005).

Entrada lliure, fins a completar aforament.

Galeria de fotos.

29/05/2017
"TRATADO DE CLIMATOLOGÍA"

Aquesta última publicació, "Tratado de Climatología", realitzada pels professors Antonio Gil Olcina i Jorge Olcina Cantos, promet convertir-se en una referència entre els manuals de climatologia. En aquesta obra es pretén analitzar, de forma rigurosa i amena, aspectes i conceptes relacionats amb la climatologia històrica, analítica i dinàmica, presentant-se d'altra banda una completa col·lecció d'il·lustracions i de conceptes i dades fins ara poc divulgats, en general desconeguts.

Adquisició en línia en el Servei de Publicacions de la Universitat d'Alacant.

18/05/2017
"ACONDICIONAMIENTO, RECTIFICACIÓN Y REGULACIÓN DEL SEGURA. Modificación de lechos, cuenca y régimen fluvial"

El professor Antonio Gil Olcina en la seua nova obra titulada "Acondicionamiento, rectificación y regulación del Segura. Modificación de lechos, cuenca y régimen fluvial", reflecteix els esforços i actuacions hidràuliques i hidrològiques de tot tipus, el vital desafiament que planteja el mitjà natural en la conca del Segura, el riu al·lòcton més intensament regulat d'Espanya, i els problemes per resoldre.

Adquisició en línia en el Servei de Publicacions de la Universitat d'Alacant.

Institut Interuniversitari de Geografia. Seu d'Alacant


Universitat d'Alacant
Edifici d'Instituts Universitaris
Apartat de Correus, 99
03080 Alacant

Tel: (+ 34) 965 90 3426

Fax: (+ 34) 965 90 9485

Facebook: https://www.facebook.com/instgeografiaua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464