Saltar apartados

SIGUA: SIG lliure per a la gestió del sòl de la Universitat d'Alacant


Visor cartogràfic SIGUA https://www.sigua.ua.es
Documentació SIGUA http://web.ua.es/sigua

SIGUA és l'acrònim de Sistema d'Informació Geogràfica de la Universitat d'Alacant, i és un servei basat en l'ús de l'eina SIG (GIS en anglès) dissenyat específicament per a l'adopció de criteris d'actuació i planificació de la dotació i ús d'espais, equips (patrimoni) i infraestructures del campus universitari.

Aquest servei s'inicia en 1997, amb la qual cosa compta amb més d'una dècada de vigència. Al llarg del seu esdevenir han sigut molts els canvis realitzats, destacant entre uns altres el canvi cap a un model de codi obert en tots els seus àmbits: programació, dades i difusió.

D'aquesta forma es configura un sistema destinat a la gestió d'aquest campus, amb el qual es puga donar oportuna resposta, de forma fàcil i interactiva, a les necessitats d'informació i organització del campus, partint de la utilització de cartografia "intel·ligent" (plànols digitals associats a registres alfanumèrics) relacionada amb una base de dades relacional que centralitza la informació requerida de l'organització universitària (centres, departaments), personal (relació nominal, llocs, càrrecs) i espais (edificis, estances, superfícies, activitats).

La referenciació geogràfica de tots els immobles, instal·lacions i estances del campus permet que les relacions geomètriques de localització, extensió, dimensió, veïnatge, proximitat, accés o superposició, entre unes altres, convertisquen l'espai geogràfic en l'element vertebrador de les diferents fonts d'informació, que per la seua diversitat temàtica són de gran complexitat i variació (gestió de personal, gestió econòmica, gestió d'espais, oficina tècnica, etc.).

L'objectiu principal d'una eina com SIGUA és proporcionar recursos tecnològics als serveis gestors i d'organització, que permeten conéixer amb alt grau de detall la distribució d'espais i serveis, així com la inclusió d'eines informàtiques capaces d'oferir solucions als diferents problemes que siguen plantejats en la presa de decisions.

Laboratori de Geomàtica - Institut Interuniversitari de Geografia


Laboratori de Geomàtica - Institut Interuniversitari de Geografia
Universitat d'Alacant
Apartat de Correus, 99
03080 Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3945

Fax: (+34) 96 590 9485

Twitter: http://www.twitter.com/geomatica_ua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464