Saltar apartados

Presentació

L'Institut Interuniversitari de Geografia  

L'escenari actual, amb la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior, contempla i planteja la necessitat que els grups de recerca universitaris formalitzen llaços estables de cooperació. En aquest sentit, la transformació de l'Institut Universitari de Geografia de la Universitat d'Alacant, creat per Ordre Ministerial de 15 de novembre de 1982 (BOE de 12 de gener de 1983), en Institut Interuniversitari de Geografia (IIG), amb la incorporació del Laboratori de Clima de la Universitat Jaume I de Castelló, mitjançant Decret 116/2009, de 31 de juliol del Consell de la Generalitat Valenciana (DOCV de 4 d'agost de 2009), constitueix, en l'horitzó indicat, una evolució natural de tots dos Centres, que van unir així els seus esforços, mitjans i personal en un  solament, amb la finalitat d'afermar i ampliar les seues línies de recerca. Així doncs, l'Institut Interuniversitari de Geografia, integrat per les Universitats d'Alacant i Jaume I de Castelló, té seus en tots dos organismes.

La Seu en la Universitat d'Alacant de l'Institut Interuniversitari de Geografia és successora immediata de l'Institut Universitari de Geografia, i té, en conseqüència, més de sis lustres d'antiguitat. Des de 1982, i fins al dia de hui, en el seu si s'han desenvolupat línies de recerca ja molt afermades i de sòlid prestigi, sobretot en Climatologia, Aigües continentals i Recursos hídrics, Poblaments vegetals, Estructures agràries i Propietat rústica, Geografia històrica, Geografia regional, Ordenació del territori, Cartografia digital i Sistemes d'informació geogràfica. Són abundants les publicacions de l'Institut, en forma de llibres i nombrosos articles en revistes de l'especialitat nacionals i estrangeres; així mateix, s'han defensat gran nombre de tesines de llicenciatura, treballs fi de màster i tesis doctorals. Al temps, l'Institut ha contribuït a la difusió del coneixement geogràfic a través de la publicació ininterrompuda, des de 1983, de la Revista Investigaciones Geográficas (ISSN 0213-4691), una de les de major prestigi nacional en el seu camp, així com a través de la impartició d'estudis d'especialització geogràfica, amb la realització actual del Màster Universitari en Planificació i Gestió de Riscos Naturals.

Radicada en l'Edifici d'Instituts Universitaris (Campus de Sant Vicent del Raspeig), la Seu en la Universitat d'Alacant de l'Institut Interuniversitari de Geografia compta amb una rica biblioteca especialitzada i laboratoris de Biogeografia, Climatologia, Geomàtica i Geomorfologia. En suma, l'Institut Interuniversitari de Geografia, obert a professionals i persones interessades en la Geografia o disciplines afins, col·labora, en l'àmbit que li és propi, amb altres Instituts i Departaments Universitaris, Facultats, Escoles Universitàries i altres Centres Científics, amb la finalitat essencial de promoure, desenvolupar i aprofundir la recerca geogràfica, particularment en els camps indicats i, sobretot, en les façanes oriental i sud-est de la península Ibèrica.

 

Direcció acadèmica

Antonio M. Rico Amorós

 

Secretaria acadèmica

Enrique A. Moltó Mantero

 

Normativa

Reglament de règim intern de l'Institut Interuniversitari de Geografia

Estatut de la Universitat d'Alacant

Institut Interuniversitari de Geografia. Seu d'Alacant


Universitat d'Alacant
Edifici d'Instituts Universitaris
Apartat de Correus, 99
03080 Alacant

Tel: (+ 34) 965 90 3426

Fax: (+ 34) 965 90 9485

Twitter: https://twitter.com/inst_geografia

Facebook: https://www.facebook.com/instgeografiaua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464