Saltar apartados

Elaboración de les especificacions de la preparació del contingut d'informació geogràfica per a la pàgina web de recursos didàctics de cartografia de l'Institut Geogràfic Nacional

EL PROJECTE “Elaboració de les especificacions de la preparació del contingut d'informació geogràfica per a la pàgina web de recursos didàctics de cartografia de l'Institut Geogràfic Nacional” (Ref. CNG1-16T), desenvolupat durant els anys 2016 i 2017 pel Grup de Didàctica de la Geografia, l'Institut Interuniversitari de Geografia (IIG) i l'Institut Geogràfic Nacional (IGN), ha possibilitat la construcció i publicació d'una secció a la Web de l'IGN dedicada a Recursos educatius (https://www.ign.es/web/ign/portal/recursos-educativos). El projecte, desenvolupat per un equip d'especialistes universitaris en l'ensenyament de la Geografia, ha permès disposar al professorat de diferents nivells educatius de material didàctic d'àmplia acceptació com inferir, entre altres qüestions, el nombre d'accessos realitzats des d'Internet per consultar el material.

Aquesta producció ha estat presentada de forma conjunta en diferents fòrums com el Congreso Nacional de Didáctica de la Geografía de Sevilla 2016, el XI Curso sobre la enseñanza de la Geografía en la Educación Secundaria. Actualización curricular y aplicación didáctica de las TIC celebrat a Getafe al juliol de 2018, el Congreso Nacional de la AGE d'octubre de 2018 i en el Congreso del Grupo de Didáctica del mateix any. L'opinió de les persones enquestades en aquests fòrums sobre els recursos educatius mostrats ha estat àmpliament favorable, manifestant el seu interès per introduir-los en la seua pràctica docent i comentant la necessitat de seguir treballant en aquesta línia.

Com a valoració final d'aquest projecte cal destacar la seua contribució a l'ensenyament de la Geografia i la seua referència com a model de treball en equip des de les diferents institucions implicades.

Institut Interuniversitari de Geografia. Seu d'Alacant


Universitat d'Alacant
Edifici d'Instituts Universitaris
Apartat de Correus, 99
03080 Alacant

Tel: (+ 34) 965 90 3426

Fax: (+ 34) 965 90 9485

Twitter: https://twitter.com/inst_geografia

Facebook: https://www.facebook.com/instgeografiaua/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464